Ne visi žino paslaugų kainas Vilniuje

Vilnius yra labai gražus miestas su begale daug paslaugų. Vieną iš jų reikėtų paminėti iškeliant aukščiau kitų, tai taksi paslaugos. Greičiausiai, kad sutiksite su teiginių, jog ši paslauga yra kone populiariausia Vilniuje, todėl daugeliui keleivių ir paslaugos gavėjų yra aktuali ir pati taxi paslaugos kaina.

Sutikime, Vilnius yra didelį darbinį greitį generuojantis miestas, todėl suspėti visur ir visada fiziškai – neįmanoma. Todėl dažnai nutinka taip, kad suspėtume bent su pagrindiniais darbais mums tenka pasinaudoti ir kitų įmonių teikiamomis paslaugomis ir nesvarbu esame samdomi darbuotojai, vadovai ar esame savo verslo savininkai.

Padidintas bėgimas gyvenime verčia mus “suktis“ ir bėgti kaip voveres rate, o dažnai tenka spręsti ir netikėtai iškilusias problemas. Įsivaizduokite, gyvenant Vilniuje ir iš vieno galo iki kito, dažnai tenka keltis ankščiau važiuojant ne t automobiliu. Mieste tyko įvairūs kamščiai, auto įvykiai, kurie taip pat veda prie didelių spūsčių miesto gatvėse. o jei dar ryte pabudus sužinai, kad tavo automobilis neužsiveda, tai iš streso galima pridėti ir į kelnes, suprantama, kad juoko formoje. Kai automobilis turi techninių problemų, tai kiekvienas vilnietis žino, kad išsikvietus taksi, jis be sunkumų bus nuvežtas reikiamu laiku ir reikiamu adresu. Tik suprantama, kad už taksi paslaugas teks susimokėti ir nemažai.

Deja, nors taksi Vilniuje yra gan daug, kone kas antras automobilis gatvėje yra pažymėtas taksi flakonu bei ženklais, mažomis kainomis ir konkurencingomis, jie pasižymėti negali. Bet tokia situacija nėra neišsprendžiama. Yra keli variantai, kuriuos pasirinkus taksi kainos Vilniuje nebus tokios didelės net ir didelius atstumus važiuojantiems.

Įsėdimo mokestis

Stabdantiems gatvėje ar tiesiog taksi aikštelėje pasirinktas taksi ne visada veža tokiu tarifu, kuriuo yra aprašinėtas automobilis. Greičiausiai, kad ne vienam teko matyti ant taksi šono ar galo uždėtus lipdukus, kad vieno kilometro kaina Vilniuje yra kone pigiausia iš visų šias paslaugas teikiančių. Bet tai yra tik marketinginė apgaulė. Įsėdus į tokį taksi ir nuvažiavus daug kilometrų, prieš išlipant galite sužinoti, kad pigus vieno kilometro įkainis buvo tik masalas įsėdimui į automobilį, nes šioje bendrovėje yra taikomas įsėdimo mokestis. Vienos bedrovės jį taiko simboliškai – 1 eurą, kiti gi gali jį padidinti iki kelių eurų. Tad prieš įsėsdami į taksi Vilniuje visada pasiklauskite ar nėra įsėdimo mokesčio.

Vieno kilometro kaina

Jei ne visi įsėdantys vilniečiai neklausia apie įsėdimo mokesčio buvimą ar ne, tai ne visi paklausia taksi vairuotojo apie vieno kilometro kainą. Dažnai galima nusivilti, kad pamačiusieji ant automobilio šono vienus įkainius, kitokius sužino atvykus į vietą. Vairuotojai dažnai paaiškina su šypsena, kad neva kainos keitėsi, o ant automobilio esančių lipdukų nespėjo pakeisti. Tad būkite atidūs ne atvažiavę, bet prieš įlipant į taksi automobilį.

Padidinto tarifo telefono numeriai

Neretai vilniečiai nustemba, kai gauna sąskaitas už telefono paslaugas. pasirodo, kad kai kurių taksi automobilių trumpieji ar net ilgieji telefono numeriai yra su padidintu tarifu. Vienos bendrovės apsiriboja priskaičiuoti vienkartinį sujungimo mokestį, kiti gi tarifą padidina ir apmokestina kiekvieną pokalbio minutę. Tokiu būdu, išsikvietę pigų taksi Vilniuje galutiniame variante praranda daugiau lėšų ir patiria didesnius nuotolius.

Nemokamos teksi programėlės

Išmanieji telefonai privertė ir taksi bendroves imtis patogumų, kad klientai galėtų patogiai išsikviesti taksi automobilius ir tuo pačiu nesugaištant laiko neišleistų nė cento. Išmaniąją programėlę siūlo bendrovė UAB Optimalus taksi. Jų internetiniame puslapyje http://optitaxi.lt gali rasti ir parsisiųsti programėlę taksi Vilniuje patogiam užsakymui. Tokie taxi iškvietimai nieko nekainuoja, todėl prisiderinę prie savo telefono programėlę patogiai ir greitai kviesite taksi bet kurioje Vilniaus vietoje. Atmintina, kad nemokamas taxi iškvietimas sumažina pačio važiavimo taksi Vilniuje kainas, todėl programėle naudinga naudotis tiems, kurie nepaleidžia išmaniųjų telefonų iš rankų ir yra šiuolaikiški.

Taigi, atkreipę dėmesį į kelis svarbius dalykus prieš įlipdami į taksi automobilį būsite ramūs, kad taksi kainos Vilniuje Jūsų neužpuls ir nenustebins netikėtai.

Autorius: Rakshtys

Galite įsigyti ne tik aviabilietus bet kokia pasaulio šalies kryptimi, bet ir susirasti ir rezervuoti keltų bilietus internetu, kurie bus pigiau net 20 procentų. Taip pat, galime pasiūlyti pigią automobilių nuomos sistemą, kuri leis norimoje aplankyti šalyje išsinuomoti patogią transporto priemonę ir naudotis visais patogumais. O viešbučių paieška ir rezervavimas dar patogesnis ir ženkliai pigesnis. Todėl keliauti su zuikiais ne tik patogu, pigu, bet ir smagu.