Koks yra statistinio vartotojo elgesys nemokamuose skelbimuose

Nemokami skelbimai: koks yra statistinio  vartotojo elgesys?

Kiekviena prekė, paslauga ar reiškinys turi savo vartotojus. Nemokami skelbimai – taip pat nėra išimtis, jie turi platų ratą vartotojų. Šių vartotojų elgesys – reiškinys, apie kurį galima pateikti nemažai įdomių bei svarbių dalykų. Tad koks yra statistinio nemokamų skelbimų vartotojo elgesys? Apie tai ir pakalbėsime netrukus hipis.lt

Kalbant apie statistinius vartojus, verta pabrėžti, kad pastaruosius galima suskirstyti į dvi grupes. Vienai grupei priklausantys žmonės nemojamų skelbimų ima dairytis tik tuomet, kai turi konkretų poreikį (nori įsigyti baldų, rasti darbą ar bendraminčių), tuo tarpu apie  kitai grupei priklausančius vartotojus būtų galima pasakyti taip: pastarieji kartas nuo karto užsuka į skelbimų portalus tiesiog tam, kad susipažintų su naujovėmis ir galbūt nuspręsti kažką įsigyti. Apibendrinant šiuos pastebėjimus, galima teigti, kad vieni vartotojai nemokamais skelbimais naudojasi tam, kad patenkintų savo poreikį, tuo tarpu, kiti žiūri į šiuos skelbimus kaip į pramogą.

nemokami-skelbimai-lietuvoje

Kalbant apie vartotojų elgesį, reikia akcentuoti ir tai, kaip jie elgiasi tuomet kai  užsuka į skelbimų interneto svetainę. Šiuos žmones taip pat galima suskirstyti į dvi grupes. Tiesa, šį kartą kalbėsime tik apie tuos, kurie turi konkretų tikslą ir į skelbimų interneto svetainę užsuka ne tam, kad galėtų praleisti laisvas minutes, o tam, kad rastų tai, ko ieško (norimų įsigyti prekių, darbo pasiūlymų ir pan.). Grupės, į kurias galima suskirstyti šiuos žmonės, yra: vienai grupei priklausantys žmonės užsuka į interneto svetainę ir joje praleidžia laiko tik tiek, kol randa juos dominantį pasiūlymą, tuo tarpu kiti vartotojai elgiasi šiek tiek kitaip: radę juos dominantį skelbimą neskuba palikti svetainės – peržiūri ir skelbimus, esančius kitose kategorijose.

Nemokami skelbimai Lietuvoje

Kalbant apie vartotojų elgesį negalima pamiršti ir laiko svarbos. Ne kartą jau minėjome, kad paprastai žmonės užsuka į interneto svetainę tam, kad rastų juos dominančių konkrečių pasiūlymų, tačiau verta atkreipti dėmesį į tai, kaip greitai šiais pasiūlymais pradedam domėtis realiai. Šioje situacijoje žmones taip pat galima skirstyti į dvi grupes: vieni vos tik išvydę ima domėtis pasiūlymu (iš karto paskambina arba parašo elektroninį laišką skelbimo autoriui), tuo tarpu kiti elgiasi šiek tiek kitaip ir yra linkę neskubėti – išsirenka  dominančius variantus ir tik po to nusprendžia, kuriais iš jų verta pasidomėti plačiau – rekomenduoja hipis.lt

Taigi, ką tik aptarėme svarbiausius skelbimų vartotojų elgesio modelius. O kuriam priklausote jūs?

Taip pat skaitykite:

Autorius: Rakshtys

Galite įsigyti ne tik aviabilietus bet kokia pasaulio šalies kryptimi, bet ir susirasti ir rezervuoti keltų bilietus internetu, kurie bus pigiau net 20 procentų. Taip pat, galime pasiūlyti pigią automobilių nuomos sistemą, kuri leis norimoje aplankyti šalyje išsinuomoti patogią transporto priemonę ir naudotis visais patogumais. O viešbučių paieška ir rezervavimas dar patogesnis ir ženkliai pigesnis. Todėl keliauti su zuikiais ne tik patogu, pigu, bet ir smagu.

3 mintys apie „Koks yra statistinio vartotojo elgesys nemokamuose skelbimuose“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.